Veelgestelde vragen


Mamma vraagt: Er staat op de website van het theater dat het een 3+ voorstelling is. Mijn kind is net 2 geworden maar vindt Het Zandkasteel helemaal geweldig. Mag ik mijn kind nu niet meenemen?
Koning Koos: Natuurlijk wel!!! De voorstelling is geschikt voor iedereen die Het Zandkasteel leuk vindt. Het is slechts een leeftijdsindicatie maar ik kan je vertellen dat iedereen welkom is, opa’s, oma’s, papa’s en mamma’s maar zeker ook onze allerjongste fans! Aaan het einde van de voorstelling willen wij alle kindjes een handje geven maar misschien vinden kindjes van 2 dat nog te eng. Dus mamma let daar even goed op! Zwaaien vanuit de zaal is ook heel leuk hoor! En ik zie alles!


Papa vraagt: Hoe lang duurt de voorstelling eigenlijk?
Koning Koos: De voorstelling zelf duurt ca. 55 minuten en aan het einde van de voorstelling mag iedereen met ons op de foto, daar zijn we ook vaak nog wel 20 minuutjes mee zoet!


Mamma vraagt: Als mijn kind even het toilet wil bezoeken moet ik dan tot de pauze wachten?
Koning Koos: Nee hoor! Je mag gewoon tijdens de voorstelling gaan want er zit geen pauze in onze voorstelling! Je mag altijd weer terug komen de zaal in. Mis je misschien wel de Neuzenkriebeldans!


Papa vraagt: Ik heb een nieuw fototoestel gekregen, mag ik die gebruiken? Of mag ik alles op de video vastleggen zodat ik het thuis nog eens kan bekijken?
Koning Koos: Ja hoor papa, jij mag je fototoestel gebruiken mits je geen flits gebruikt. Daar hebben we op toneel namelijk heel erg veel last van. Zorg er ook voor dat de mensen om je heen er geen last van hebben. Kleine stukjes opnemen op de video is ook geen probleem maar bij elkaar niet meer dan 5 minuten. Zowel de foto’s als de videoopnames mogen alleen voor priv√©doeleinden gebruikt worden. Afgesproken?


Mamma vraagt: Ik zit op rij 10, kan mijn kind u nu wel goed zien?
Koning Koos: In de meeste gevallen stellen de theaters stoelverhogers ter beschikking bij kindervoorstellingen. Vaak kan je deze informatie wel terugvinden op de website van het theater. Een tip van Koning Koos: neem je eigen stoelverhoger mee dan zit je altijd goed!


Papa vraagt: Ik heb gehoord dat de kinderen na afloop Sassa, Toto en u een handje mogen geven op het toneel klopt dat?
Koning Koos: Dat klopt! Aan het einde van de voorstelling maken we een mooie rij links of rechts van het toneel. De kinderen worden dan in kleine groepjes langs ons geleid. De ouders blijven in de zaal voor het toneel staan om de foto’s en/of video te maken. De kinderen kunnen daarna weer links het podium verlaten…. Zorg dat de batterijen van je camera vol zijn en het klepje voor de lens weg! Voor kindjes van 2 is het vaak nog een beetje eng. Dus papa misschien is het dan verstandiger om vanuit de zaal naar ons te zwaaien!


Mamma vraagt: Mijn kind heeft een prachtige tekening voor Sassa gemaakt. Kan ik die aan haar geven?
Prinses Sassa: Daar ben ik erg blij mee en ik word er vrolijk van! Na afloop ontvangen Koning Koos, Toto en ik de tekeningen. Vaak worden we daar wel bij geholpen omdat er altijd veel vriendjes en vriendinnetjes zijn! Zet alsjeblieft je naam en e-mail op de tekening dan weet ik van wie ik hem heb gekregen!


Mamma of Papa vraagt: Ik heb nog een vraag waar ik graag antwoord op wil hebben maar ik durf hem hier niet te stellen, wat nu?
Koning Koos: Helemaal niet erg hoor! Je kunt me alles vragen en ik zal zo snel mogelijk antwoorden. Stuur me maar een e-mail: koningkoos@zandkasteeltheater.nl


Mamma vraagt: We hebben een mooie tekening gemaakt maar zijn hem vergeten te geven na afloop van de voorstelling. Wat kan ik het beste doen?
Koning Koos: Je kan alles naar ons opsturen per post of e-mail en dan komt het allemaal goed. Voor adresinformatie kijk dan hier.